Pravomoce rozhodciho

Uživatelský avatar
Příspěvky: 29
Registrován: pon 03. zář 2012 20:07:37

Pravomoce rozhodciho

Příspěvekod petrmoucha » sob 01. bře 2014 17:17:58

Kdy ja jako rozhodci muzu pisknout dalsi vymenu ? Je nejaky cas kdy musim pisknout ?

Nastesti jsem to nemusel piskat, ale uz jako divak jsem zazil, ze hrac se vykecava se spoluhracem a rukou ukaze smerem k rozhodcimu pockej az se vykecame. Skonci debatni krouzek, hrac dal ruku dolu a rozhodci pisknul.

Je tohle nejak osetrene ? Podavajici hrac je pripraven a souper se vykecava. Zadny time, nic. Jde mi o to, ze kdyz pisknu zacatek hry, zda me muzou zjebati za to, ze jsem pisknul, zda je muj problem, ze oni nejsou pripraveni ci nikoliv :)

Petr

Uživatelský avatar
Příspěvky: 6
Registrován: úte 11. zář 2012 10:00:02

Re: Pravomoce rozhodciho

Příspěvekod petr.bujalka » pon 03. bře 2014 10:53:22

Ahoj,

v tomto je to v ramci AVL trosinku slozitejsi :). Pravidla se dodrzovat maji, ale je fajn mit neco malo pochopeni a chvilku pockat - samozrejme, jestli nekdo drzi ruku nahore minutu, tak to piskni a je to.

Dle pravidel se mas podivat jestli jsou druzstva pripraveny ke hre, nicmene to nezahrnuje hrace zavazujícího si tkanicky, kecajiciho se spoluhracema a podobne, na to si muzou vzit time, jinak zdrzujou hru. Kdyz se tedy rozhodnes to pisknout, tak te muzou zdrbat, ze jsi necita :), ale dle pravidel jednas spravne, po pisknuti si pocitej 8 vterin, jestli podavajici hrac je v drzeni mice, kdyz nepoda, smula a bod ma souper. Jestli mic drzi nekdo jiny z hracu a povida si o taktice se spoluhracem, rekni jim at si vemou time nebo ze jim pisknes zdrzovani hry a oni si pospisi :) - ale porad je to AVL, radeji rozumne ustoupit nez trvat na vterinach :).

Uživatelský avatar
Příspěvky: 29
Registrován: pon 03. zář 2012 20:07:37

Re: Pravomoce rozhodciho

Příspěvekod petrmoucha » pát 07. bře 2014 11:39:45

diky moc za info, takze to je jak si myslim. I nam se obcas stalo, ze rozhodci pisknul a my nebyli pripraveni, ale neodvazil jsem vyletet, protoze nevim kdyz to pisknout muze a kdy ne :)

Uživatelský avatar
Příspěvky: 25
Registrován: úte 04. zář 2012 8:34:28

Re: Pravomoce rozhodciho

Příspěvekod cahec » pát 07. bře 2014 18:51:30

A jak je to v tie-breaku při výměně stran? předpokládám přejít na druhou stranu,postavit se a rozhodčí zahajuje hru...
Pamatuji že jsem měl o tom dost divokou diskuzi,kvůli tomu že jsem pískl a podávající tým si pěkne vykecával a nezachytil příjem.

Uživatelský avatar
Příspěvky: 6
Registrován: úte 11. zář 2012 10:00:02

Re: Pravomoce rozhodciho

Příspěvekod petr.bujalka » stř 19. bře 2014 10:01:47

Ahoj,

v Tie-breaku se po 8 bodu vymeni strany (jestli se nahodou zapomene tak se vymeni hned jak se prjde na to ze se zapomelo :o)) a hra pokracuje bez zbytecneho zdrzovani. Opet se juknes na obe druzstva a jestli se zdaji byti pripraveni ke hre tak zahajis hru (neni zde zadny time ani nic podobneho, hraje se rovnou dal). Nerozumim uplne tomu jak podavajici tym nezachytil prijem (asi prijmajici?:)), ale kazdopadne, opet bych jim rekl ze hra pokracuje no a jestli by si povidali dal tak uz je to jejich problém -> V AVL je fajn druzstva vzdy upozornit ze nemaji prestavku a ze hra pokracuje.

Hezky den,

Petr

Zpět na Pravidla volejbalu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník